26 December, 2010

Pucuk Tangki



Pucuk tangki ni hidup didalam air( dikolam2) daunnya lebeh kurang daun keman, dekat batangnya tu ada gabus (macam pelampung). sebab tu dia boleh hidup diatas permukaan air.Boleh buat masak lemak. Rasanya macam buah petai. 


2 comments:

mamaina said...

boleh makan gupanya..ingatkan menyemak je kat dlam ayag tu...mak pun tak penah habag kata boleh makan..if not dah lama saya kaut pi jual kat market. laku ka?

terataksenja said...

Saya pun dulu2 tak penah makan, mai dok Selangok ni lah baru dok rasa. Kat pasar tani ada juai.